Sabina Ddumba

Sabina Ddumba

Support: Leslie Tay

Sabina Ddumba släppte år 2015 hitsinglarna ”Effortless” och ”Not Too Young” med vilka hon belönades en Grammis och P3-guldpris för Årets Nykomling. Samma år turnérade hon även runt Norden och fick ett erkännande som en liveartist av rang.
 
I oktober 2016 sedan kom sen hennes hett efterlängtade debutalbum Homeward Bound som fick kritikerna att jubla. Jan Gradvall kallade det Årets Klokaste Album och Nöjesguiden skriver att Sabinas aura av världsvan vishet genomsyrar stora delar av albumet.

Hon har på Homeward Bound samarbetat med flera stora producenter såsom LunchMoney (Nicki Minaj, Twenty One Pilots), producentkollektivet Wolf Cousins (Ariana Grande, Jennifer Lopez, Taylor Swift), Nick Ruth (Wiz Khalifa, Zara Larsson, Nick Jonas) och MNEK för att nämna några.

Med detta kritikerrosade album i bagaget kommer Ddumba åka ut på en omfattande vårturné 2017, med namn Homeward Bound Tour.

”Studion är kul, PR- arbetet är kul, men … Jag gör allt detta för att få spela live och möta publiken. Jag har som roligast när jag står på scen och jag älskar att spela live. Jag har fullt band med mig och jag satsar allt på min liveshow. Nu har jag äntligen släppt mitt debutalbum och jag längtar att få spela mina låtar för er.” säger Sabina.

--------------------

Ett år efter succédebuten med EP’n 12 år är Leslie Tay nu aktuell med nya singeln “Lever Livet” feat. Timbuktu som släpptes den 26 maj. Redan nu kan vi höra ett smakprov på hur Leslies musikskapande har utvecklats i form av låtarna “Uh Yeah” och “S&S”, som släpptes den 16 maj.

Nu är uppföljaren, andra upplagan av SKISSER & SMS släppt: https://soundcloud.com/youmeh/sets/skisser-sms-2

Att Leslie är en produktiv musikskapare är ingen nyhet. Under året har Leslie skrivit och producerat Cherries kritikerhyllade debut “Sherihan”, Jaqes ”Förbannelsen”, fått två grammisnomineringar för ”12 år” samt vunnit Musikförläggarnas pris.

“Det finns så många dimensioner av mig. Att det enda sättet för mig att ta fram det, är genom musik. Visionen har alltid varit i mitt huvud. Nu vill jag visa den.”

Leslie Tay feat. Timbuktu “Lever Livet” släpps den 26 maj på Sweden Music


Boka bord