Doc Lounge Helsingborg

Doc Lounge Helsingborg

Film: Dream Empire

Kinesiska fastighetsbubblans uppgång och fall genom entreprenören Yanas upplevelser. Mitt i drömmarnas Kina hyrs utlänningar ut i desperata försök för att sälja boenden i övergivna spökstäder.

Yana är 24 år när hon bestämmer sig för att flytta från landsbygden till miljonstaden Chongqing för att förverkliga sin dröm. Inspirerad av glamouren och snabba pengar i Kinas fastighetsboom startar hon en agentur med uthyrning av utlänningar som hjälper fastighetsägarna marknadsföra sina senaste spektakulära komplex. När utlänningarna används i desperata försök för att sälja boenden i övergivna spökstäder börjar de första tecknen synas på att fastighetsbubblan är på väg att brista. Yana tvingas sälja sitt företag och omvärderar allt hon någonsin trott på. Dream Empire är filmad över flera år under den kinesiska fastighetsbranschen uppgång och fall.

"It's Guy Debord's nightmare. Finance capitalism is boiled down to its raw essence—pure and unadulterated spectacle.”
- David Borenstein

David Borenstein / Danmark / 2016 / 73 min
Trailer: https://vimeo.com/190129098

Doc Lounge Helsingborg håller som vanligt till på The Tivoli och kryddar varje visning med liveframträdanden, förfilmer och eftersnack med spännande gäster. Nytt för i år är AW-paketet som ger sällskap på fem eller fler personer rabatt på inträdet. Dessutom möblerar vi numera även med bord för de som önskar äta en bit mat under programmet.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg, samt med sponsring från ABF Helsingborg, The Tivoli, JTek, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack vänner!